1. Zoberie grepfruit a rozrežete ho priečne na dve polovice.
2. Siahnete do koreničiek a vyberiete soľ a mleté čierne korenie. Soľou a korením posypete reznú plochu - odhadom, t.j. od oka. Vyzerá to ... hmmm esteticky:-)
3. Zoberiete malú lyžičku a polmesiačiky grepu vyjedáte až kým neostane len mištička zo šupky.
Skúsila som túto podivnú kombináciu a pre porovnanie som zjedla aj druhú neupravenú polovicu grepu. Fúha, bol to rozdiel. Pochopila som ten kvetnatý popis, ktorý som si vypočula od priateľa, ktorý ho mal od svojho kolegu zo zahraničia.
Horká chuť grepu bola potlačená a pomocou trošky soli a korenia sa rozvinula svieža ovocná chuť. A to som som experimentovala len veľmi opatrne. Po pravde, korenie sa mi usypalo viac, ako som plánovala, ale nevadilo to.
Dobrú chuť.